Æblecrumble til morgenmad

Hvis der er noget, jeg elsker ved efteråret, så er det farverne og danske æbler. Begge disse ting er kombineret i denne skønne dessert, som jeg en dag spiste til morgenmad. Planen var egentlig at eksperimentere med baked oatmeal (også kaldt bagt havregrød), men om morgenen blev det på en eller anden måde til en æblecrumble i stedet. Resultatet blev fantastisk, og forbederingstiden var minimal. Jeg smuttede nemlig bare i bad, imens den var i ovnen. Og jeg siger jer, at der blev kigget misundeligt på min “tallerken”, da hele huset duftede fantastisk af kanel og efterår. Hvis (læs: når) jeg engang laver den til dessert eller måske en eftermiddag i stedet, tror jeg dog, at jeg vil udelade proteinpulveret og erstatte det med noget mandelmel, måske lidt øko-smør og kokosmel, og så ikke helt så mange havregryn. Det var dog perfekt til dette måltid, da det holdt mig mæt og glad længe.
Det skal du bruge:
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180-200 graders varmluft
- Skær æblet ud i små stykker eller tynde skiver og placer det i bunden af et smurt ovnfast fad (øverst hvis du vil lave bagt havregrød)
- Rør havregryn, salt, ægget, krydderier, proteinpulver og vand så konsistensen passer (ikke for tynd)
- Placer “grøden” i små klumper for en crumble og et tykt lag for bagt havregrød
- Pynt med solsikker hakkede mandler eller andre nødder og kerner
- Bages i ca. 20 min.
- Jeg serverede den med lidt morbær, rosiner og skyr – dadler eller tørrede abrikoser havde været lækkert, tror jeg 😀
Husk I kan følge bloggen her 🙂
Anne Sofie
Wauw det ser vildt lækkert ud! Det må prøves en dag!