10 ting om mig

Når vægttab, træning og pulsure tager overhånd

Jeg har længe gerne ville anskaffe mig et Garmin pulsur. Og jeg har da også været tæt på at investere i et, men så sagde min papfar nogle kloge ord til mig. Nemlig, at jeg skulle passe på, at det ikke ville ødelægge min trænings- og løbeglæde. At det hele nemt kunne begynde at gå op i max-plus, forbrænding og pace. Jeg er et udpræget konkurrencemenneske – især når det er mig selv, jeg konkurrerer imod, så han har sikkkert ret. Det er også en af grundene til, at jeg aldrig bliver fan af diverse cardio-maskiner. Det er der for mig ingen træningsglæde i – men det er nok bare mig.
 photo 56602790-b7a5-48a0-8cd0-2937b0a3f3ca_zpsc13ce972.jpg
Jeg elsker konkurrenceelementet i træning, men jeg gider ikke at begynde at slå mig selv i hovedet hver gang, jeg måske ikke præsterer helt lige så godt som sidste gang. Det er jeg heldigvis lykkeligt uvidende om lige nu. Det er lidt ligesom at tælle kalorier for mig, her er jeg også lykkeligt uvidende om, hvor mange kalorier jeg egentlig fylder i mig. På den anden side kan jeg også sagtens se det fede og motiverende i det – bare balancen er der. Prøv engang imellem at tage en løbetur, uden løbeur, musik, energigele og andre former for gadgets – bare i ny og næ. Det giver altså (efter min mening) en helt anden form for ro, det kan nærmest blive helt meditativt. Jo måske presser man ikke sig selv helt “optimalt”, men nogle gange må (min) træning i hvert fald også godt bare være for ens egen skyld.

Og på samme måde med et vægttab. Lige så motiverende det kan være at se, at vægten går ned, lige så demotiverende kan det være, hvis den bare går en smule op. Her kunne vi også trække den over på min ærkefjende – kalorierne. Jeg har intet imod dem, der gerne vil have et overblik over, hvor mange kalorier de indtager – jeg gider det bare ikke. Jeg har derimod noget imod kalorietælleri, hvis tankegangen begynder at blive:  “Jamen der er mange kalorier i nødder, så spiser jeg dem ikke”. Eller hvis man lige så stille begynder at trappe mere og mere ned – “For så må jeg da være tæt på drømmekroppen!”… Her bliver det efter mit hovede lidt “farligt” og “usundt”. Det bliver på samme måde også lidt “farligt”, hvis man hele tiden går og kalder sig selv tyk – især hvis man overhovedet ikke er det. For hvad så med dem, der hører på det, der måske selv er meget større? Er de så mega fede? (indsæt ironisk smiley). Den kender jeg i hvert fald godt selv fra, da jeg var yngre. Og mine tynde veninder stod og snakkede om deres “kæmpe” lår. Hallo, hvad er mine så? Mit budskab er bare: Man skal tænke sig om.
 photo b42f2719-3b40-4d31-9a16-3f5dbc1f4409_zpsadecf1bd.jpg
Vi jagter sikkert allesammen nogle specifikke mål, nogle mere realistiske end andre. Men på hvilket grundlag? Vil det gøre os lykkelige? Jeg indrømmer da gerne, at jeg ikke ville have noget imod, hvis der popper en six pack frem en dag – men ville jeg blive lykkelig af det? Jeg tror helt sikkert, at kampen dertil har en stor betydning at skulle have sagt. At have sig selv med i processen er for mig altafgørende. Det er helt sikkert helt normalt, at man vil forandre sig i en livsstilsændring eller jagten på et mål – bare det er til det bedre. Hvis det pludselig bliver så vigtigt for en at gennemføre det triathlon eller at opnå den six pack, at hele ens hverdag pludselig går op i det. Altså hvis man prioriterer sit mål fremfor alt andet, sociale relationer, skole og ens adfærd. Det er altså for selvisk – og hvad så, når man endelig når sit mål? Så står man der… Havde det så ikke været federe, hvis processen tog lidt længere tid, og man så faktisk havde haft det sjovt? Indviet andre i sine mål, slappet af og nydt processen? Så er jeg også overbevist om, at det er nemmere at bibeholde ens resultat.

http://www.gymnordic.com/dk/

Anne Sofie

31 kommentarer

 • Fantastisk indlæg! Men det vidste du på forhånd jeg vil synes 🙂 Det er virkelig velskrevet og rammer spot on.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Hihi tak! Du er bare for sød altså. Det var jo din “skyld”, at jeg fik indlægget skrevet 😉

   Knus din questpusher – Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er fuldstændig enig med Danica! Klap lige dig selv på skulderen sødeste Anne Sofie! 🙂 Du har ret og får det formidlet på en rigtig flot måde! Jeg synes det er sejt, at du reflekterer over det og faktisk fravælger et løbeur. Jeg gør nogle gange det at jeg, som du også skriver, løber uden musik, ur og telefon. Så er det fantastisk at mærke hvordan dagsformen er og så løbe det jeg nu har lyst til 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Hun er også ret klog – hende Danica 😉 Kan kun sige i lige måde seje Tine! Det er jeg virkelig glad for, at du synes 🙂
   På den ene side ville jeg faktisk virkelig gerne have sådan et løbeur (har luret længe på dit), men kender også mig selv ret godt… Det er nemlig så fantastisk i ny og næ bare at løbe, mens man nyder omgivelserne, fokuserer på sin vejrtrækning – og som du skriver mærke dagsformen!

   Jeg regner stærkt med at komme i morgen! Jeg har dog først fri kl. 15.15, så det er lige på kanten 🙂

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ellers skal du være velkommen til at prøve at låne mit hvis det er? 🙂
   Glæder mig til at se dig i dag! Mine forældre står derude og hjælper på rette vej, hvis man er lidt sent på den 😉 Så du kommer bare når du får mulighed for det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Århh det lyder fornemt! Hvor er du sød 😀
   Så meget i lige måde! Det er alt for længe siden sidst. Super, for jeg bliver vist lidt presset 🙂 Er lidt spændt på, hvor meget mine små ben kan holde til…

   Knus Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fantastisk skrevet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig godt indlæg søde Anne Sofie. Thumps up herfra!
  Jeg kan kun give dig ret i at det hele nogen gange går lidt for meget op i tal generelt – dog vil jeg lige pointere at det også kan være en genial motivationsfaktor – især for sådan en som mig der er meget konkurrencemenneske ;-). Men jeg elsker at du inddrager elementet omkring, at man også sagtens kan træne en dag uden løbeuret og andre former for gadgets, for det er nemlig vigtigt at huske på årsagen til, hvorfor vi handler som vi gør og at træning ikke skal ende med at blive en straf frem for en nydelse!

  Håber snart at se dig i træningscentret igen smuks og så rigtig god søndag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Tusind tak smukke Susan!
   Helt enig! Det tror jeg faktisk også næsten ordret står et sted i indlægget 😉 Jeg er nemlig virkelig også et frygteligt konkurrencemenneske… Lige præcis min tanke med det. Det er jo noget, vi bruger en stor portion af vores tid på – så det skal selvfølgelig være noget, man ser frem til, og som man ikke (hver gang) skal slæbe sig mut af sted til.

   Det gør du i hvert fald! Skal bare lige få et af dine (fantastiske) hold koordineret med alt det andet 😀 Regner også virkelig med, at vi ses i morgen!
   – Mange tak og i lige måde.

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du kan tro at vi ses i morgen – vidste slet ikke at du skulle løbe med, men igen .. Hvad havde jeg regnet med? 😉 Glæder mig til at se dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Haha, jeg er heller ikke helt sikker endnu – får nemlig først fri. kl. 15.15 😉

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Beider

  Jeg er super glad for din del, hvor du siger at tingene godt må tage lidt længere tid – så længe man har sig selv med hele vejen. Virkelig vigtig pointe! Tak for stof til eftertanke! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Fedt at du kunne bruge den del 🙂 Helt enig – Rom blev jo ikke bygget på en dag (for lige at bruge verdens største kliché) 😀 Det var da så lidt, det er jeg virkelig glad for!

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Super godt indlæg! Du skriver helt fantastisk, og har nogle rigtig gode holdninger, som jeg kun kan erklære mig enig i. Man kan blive helt skør af alt den målen og vejen som alt næsten kan gøres op i i dag, og jeg har da helt sikkert også været der! Stor ros herfra, din blog er altid en skøn at læse 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Iiihh tak hvor er du sød! Hvis jeg bare kunne putte noget af min skriveglæde over på nogle af min afleveringer i stedet for at bruge det på at blogge, kunne jeg vist være en mønsterelev 😛 Det kan man nemlig blive helt skør af. Især vejen af grøntsager, frugt og andre gode sager! Det er da for skørt…

   – Igen tak, hvor er du sød.

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andrea

  Endnu engang et super indlæg der giver stof til eftertanke – tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Århh mange tak! Det var lige det, jeg håbede på, at det ville 😀

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikoline

  Jeg har aldrig læst din blog før, men faldt over indlægget under “popular posts” – og med god grund. Jeg har selv netop gennemgået et vægttab på ca 20 kg, og det er altså noget af en livsændrende process. Jeg havde perioder selv efter en tilfredsstillende vægt var opnået, hvor nødder, bananer og avocadoer var no-go, da det simpelthen indeholdte for mange kalorier. Jeg har over sommeren taget to kg på, men til gengæld fik jeg stoppet den usunde udvikling, og kan nu SAGTENS spise alle tre ting 🙂 Tak for at sætte ord, på det vi andre tænker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Hej Nikoline,
   Fedt at du fandt frem til bloggen, jeg håber ikke, at det var dit første og sidste besøg 🙂 Tillykke med dit flotte vægttab. Det kan jeg sagtens sætte mig ind i, man kan nærmest gå og blive helt panisk for kiloene skal sætte sig igen. Men fantastisk, at du er begyndt at spise alle disse (gode) sager igen! De 3 ting er hvert fald også en stor del af min kost.

   Hellere efter et par kilo “ekstra”, og at man så er faktisk er glad – sådan ser jeg i hvert fald på det. Der er heller ingen (andre end dig selv måske), der lægger mærke til 2 kilo. Kun at du sikkert virker meget mere balanceret og glad nu 😀

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Spot on! Så godt indlæg. Jeg har fuldstændig samme holdning…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Mange, mange tak! Så fedt at høre 😀

   Elsker at følge dig Instagram.

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor det varmer, at høre for en, som jeg personligt, ser rigtig meget op til og selv følger dagligt.

   Hilsner fra Tina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • nadja

  Det er virkelig kloge ord som du kommer med der. Jeg har selv været ude for at det hele tog overhånd og har brugt de sidste 5 år af mit liv på netop af udsætte min krop og psyke så meget at jeg lige nu går sygemeldt og kæmper for at komme på rette vej og få et normalt forhold til sundhed, mad og motion. Og det er rigtig befriende og se en pige, som dig der er super sund, men uden det hele går op i kontrol, vægt og kalorier. Det er virkelig det, som der er brug for! Så tak til dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Hvor blev jeg dog rørt og glad for din kommentar! Det lyder som en frygtelig proces, men også jeg tror mange piger hurtigt kan komme ud på det sidespor – og også drenge for den sags skyld. Jeg håber, at det hele går bedre nu. Og hvor er du sej, at du er på vej tilbage det rette spor. Tusind tak, herhjemme bliver der ikke talt en eneste kalorie eller vejet noget som helst (undtagen hvis jeg husker det til opskrifter 😉 )… Det kan både være ekstremt skræmmende og ekstremt befriende at slippe kontrollen – i sidste ende tror jeg dog klart, at det er det, der vil gøre én glad. Og det er vel det sundhed går ud på? At man er glad.

   Det var da så lidt. Tak for din skønne kommentar.

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dine pointer er bare spot on! Enough said.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Det her er noget af det bedste jeg nogensinde har læst! Elsker at følge folk der poster deres træning og mad + træningsrutiner og opskrifter, men jeg bliver altid forstyrret af hvor meget vægt der bliver lagt på kalorieindholdet. Jeg har kæmpet og kæmper stadig med en lidt forstyrret tankegang omkring mad, og det gør det ret svært at kunne følge disse folk uden at blive påvirket af folk der spiser PRÆCIS 1200 kalorier om dagen, i stedet for bare at nyde sund mad og træning, men også lade sig selv snyde lidt nu og da. Det skal jo ikke kun være sundt for kroppen, men også for hovedet. Min yndlingsblogger? Jo det tror jeg nu nok du er

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Hvor blev jeg dog rørt og glad for din søde kommentar! Så tusind tak for det!
   Det kan jeg sagtens sætte mig ind i, hvorfor ødelægge en god opskrift med et helt skema over, hvad og hvor meget af dit og dat, der er i? Det er jeg også stor modstander.
   Det er jo også fuldstændig absurd! Jeg er helt enig i det, du skriver. Virkelig en god pointe – som jeg selvfølgelig kun kan give dig ret i!

   Tusind, tusind tak! Det betyder virkelig meget – jeg er glad for, at du læser med <3

   Knus Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Dit indlæg satte virkelig tankerne igang på mig, på en god måde! Du har virkelig ret i det du skriver!
  Jeg har længe ønsket mig et pulsur, men efter jeg læste dit indlæg, kom jeg virkelig til at tænke over om jeg egentlig ville have et. Som du skriver, så er jeg helt sikker på, i hvert fald for mit vedkommende ville det fuldstændig fjerne fokus for min trænings glæde, og kun gå op i min forbrænding og tal. Det er virkelig et super godt indlæg, som 100% giver stof til eftertanke! Du er så inspirerende!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Hvor er det skønt, at du kunne bruge indlægget!
   Lige præcis, jeg har også virkelig gerne ville have et, men hvis det fjerner bare en smule af min træningsglæde, er det for mig ikke det værd.

   Tusind, tusind tak 😀 Hvor er du sød!

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting om mig