Når vægttab, træning og pulsure tager overhånd

Lasagne goes low carb

I dag tror jeg vist, det er tid til at præsentere jer for en af mine livretter – nemlig lasagne med plader af squash og aubergine i anledningen af, at det stod på menuen (igen) i dag. Det er egentlig altid min mors kreation og opfindelse. Jeg får nemlig ofte squash strimler, hvis menuen står på bolognese el.lig (dog også ofte grovpasta). Da vi så en dag skulle have lasagne, fandt min mor så på at lave denne lasagne til moi. Og siden den dag, har jeg fået den et utal af gange, og det er vist næsten gået hen og blevet min livret. Den er nemlig så lækker, og jeg kan spise pinligt meget af den. Nu er der jo så lige det, at mig og min mor ligner hinanden frygteligt meget, derfor findes der ingen specifik opskrift… Men I kan da få ingredienserne (sådan ca.) og så prøve jer frem 😀

Server den med en lækker salat, og du kommer en tur i madhimlen. Jeg beklager dog de lidt uappetitlige billeder – lad dem endelig ikke afholde jer for at afprøve retten!
 photo IMG_7085_zpsef73316d.jpg

Det kan du bruge til en kødsovs: 

  • Hakket oksekød
  • Hvidløg
  • Løg
  • Bladselleri
  • Gulerødder
  • Chili
  • Tomater
  • Tomatpuré
  • Flåede tomater
  • Squash eller andet grønt
  • Chili
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Lav bolognesen som du noget vil lave en bolognese – lav den i god tid, så den kan stå og simre
 photo IMG_6816_zps2f21abc8.jpg

Til lasagnen:

  • Squash
  • Aubergine
  • Frisk mozzeralla
  • Lidt revet ost – vi bruger cheddar – kan udelades
  • Evt. et skivs fløde – kan bruges, kan udelades
  • Reven muskatnød – kan også udelades

Sådan gør du:

  1. Skær squash og aubergine i tynde skiver
  2. Fordel lidt olivenolie i et fad
  3. Tænd ovnen på 200 graders varmluft
  4. Læg skiverne af squash og aubergine ned i fadet og drys med salt og peber
  5. Bages i ca. 7 min.
  6. Fordel nu kødsovsen over “pladerne” og top med lidt ost
  7. Den skal nu bages i ca. 10-15 min. – hold gerne lidt øje

Vi lavede i dag en version med skinke og tomatsauce samt udelukkende aubergine – det smagte også fantastisk!

Bonne appetit!

http://www.gymnordic.com/dk/

Anne Sofie

 

 

   

2 kommentarer

  • Tanja

    Jeg lavede lasagne i går med butternut squash som lasagne plader. Mums det var os godt. Elsker lasagne 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

      Øj, det lyder også lækkert! Det vil jeg klart prøve 😀 Elsker også lasagne – i alle former 🙂

      Anne Sofie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når vægttab, træning og pulsure tager overhånd