Månedens målsætning #1

Verdens bedste brød – uden mel

Dette lækre brød er et resultat af vaske ægte dovenhed. Jeg havde nemlig lavet dejen som en knækbrødsdej, men da der så skulle bages, var vi løbet tør for bagepapir – what to do? Smør en rugbrødsform med olivenolie og smæk 2 ekstra æg og et sjat olivenolie i, et voila, så blev det til et af de lækreste brød, jeg nogensinde har smagt. Brødet er smækfyldt med gode fedtstoffer og mætter derfor fantastisk – perfekt til madpakken, som supplement til en nem aftensmad eller som eftermiddagssnack.
 photo c755dba5-6973-42ea-9591-17dc4d11ee2d_zps8f3f4518.jpg

Det skal du bruge:

 • 2 dl hørfrø
 • 1,5 dl solsikkekerner
 • 1 spsk loppefrøskaller
 • 1 dl mandelmel
 • 1 d kokosfibre
 • Ca. 2 spsk olivenolie
 • 3 (små) æg
 • Ca. 2-3 tsk salt
 • 5-6 dl vand (prøv jer lidt frem med konsistensen)
 • 2 spsk nigellafrø

 photo b062ea58-b1a1-4a1e-bb6a-d563d7aa1e4e_zps621ffdac.jpg
 photo b44dc3b8-4a4e-4acf-9a43-4ec17caa31aa_zps26f97d15.jpg
Sådan gør du:

 1. Bland kerner, loppefrøskaller og vand i en skål
 2. Rør nu “mel” og salt i
 3. Vend til sidst æggene i
 4. Lad dejen hvile lidt (min stod natten over, det tog den ingen skade af)
 5. Bages ved 150 graders varmluft, til det er flot gyldent
 6. Bag det derefter lidt uden formen – bare på risten, i ca. 20 min.
 7. Opbevares i køleskabes

Jeg har valgt at fryse halvdelen af mit brød ned, og resten er som sagt i en papirspose i køleskabet. Brødet egner sig virkelig godt til madpakken, hvor jeg derudover havde en bøtte spids- og blomkålssalt med lidt mørbrad fra aftensmaden skåret ud i. Det mættede og smagte helt fantastisk. Nu er det jo ikke sådan, at jeg spiser efter paleo-principperne, men som min sagde i dag: “Anne Sofie spiser ikke pasta”. Da hun i stedet laver den mest fantastiske squash/aubergine lasagne til moi (ja, jeg er røvforkælet) 😉 Den eneste grund til, at jeg ikke spiser (hvid) pasta, er fordi, jeg egentlig finder det rimelig unødvendigt. Det mætter ikke, og jeg synes faktisk ikke, at det rigtig smager af noget. Jeg spiser i stedet et ton salat og ekstra kød, fisk, kylling etc. Det er dog ikke noget, jeg er spor fanatisk med – fik fx. tærte med hvid færdigkøbt tærtebund i går 🙂

Jeg håber, at I har lyst til at prøve kræfter med brødet – det smager i hvert fald fald skønt! 🙂

http://www.gymnordic.com/dk/

Anne Sofie

 

 

   

4 kommentarer

 • Helena

  Hej(-: Er kokosfibre det samme som kokosmel, eller kan det eventuelt erstattes med det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Hej Helena 🙂
   Nej, det er det ikke, jeg har lige vedhæftet et link til dig, der beskriver kokosfibre 🙂

   Så umiddelbart ville jeg nok anbefale at tilsætte lidt ekstra mandelmel eller en anden form for mel.

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabina

  Det skal helt sikkert prøves 🙂 Har du købt mandelmelet eller har du selv lavet det??

  Måske opskriften på din mors squash/aubergine lasagne kommer på bloggen på et tidspunkt??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Super fedt! Det er simpelthen også bare SÅ lækkert. Det har jeg desværre købt i Tyskland, men blendede mandler vil være præcis det samme 😉
   – Det kan du tro, den kommer snarest 🙂

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Månedens målsætning #1