Find motivationen

Æblemuffins med kanel

Efterår er, hvis du spørger mig lig med kanel og æbler i massevis. Jeg spiser for tiden  æbler og gulerødder med kanel i stor stil, der er blevet kreeret æblekompot- og mos og müslien indeholder  for tiden kanel og tørrede æbler. Jeg elsker simpelthen efterår! Det er i mit hovede klart den smukkeste årstid, og min motivation er for tiden helt oppe i skyerne. At løbe med John Mayer i ørene og de rødbrune blade omkring én, er altså helt unikt. Det er dog også en tid med plads til at hygge sig med veninderne i selskab af chokolade og byture, men det skal der også være plads til 🙂 Jeg nyder det hele uden at føle et snert af dårlig samvittighed, det er livet altså for kort til! Og med det sagt, vil jeg nu præsentere jer for de lækreste æblemuffins. Vi bager æblemuffins hvert år herhjemme, og det er nok den kageopskrift, jeg har eksperimenteret allermest med igennem årene. Det var dog længe siden sidst, så jeg fik lyst til at prøve igen – det er jo ferie! 😉

De er  lavet uden en opskrift, men med en gammel Claus Meyer opskrift i baghovedet – enjoy!

 photo 88ab3d8f-9cce-4eea-be3f-8748f101367e_zps477d2c6c.jpg

Det skal du bruge til 12 muffins:

   • 1 dl finvalsede havregryn
   • 1 dl grovvalsede havregryn
   • 1 dl mandelmel
   • 1/2 dl kokosfibre
   • 1 tsk salt
   • 1 tsk bagepulver
   • Stevia/sukker
   • 2-3 spsk brun farin
   • 3 æbler
   • 2 æg
   • 1/2 dl rapsolie
   • 1 dl hytteost (jeg bruger altid den med 4,5% fedt)
   • 2 tsk vaniljepulver
   • Kanel
   • Kardemomme – jeg bruger kardommekapsler
   • Vand og mælk

 photo c022198a-ff4f-486f-975d-a17fc605d440_zps5522e94e.jpg

 photo 3311cd9c-9b94-463e-8a8f-e6efa47c7ddf_zps20cce325.jpg

Sådan gør du:

 1. Pisk æggene og bland dem med havregrynene, mandelmel og kokosfibre
 2. Bland salt, bagepulver, hytteost, vand og mælk til konsistensen passer
 3. Smag til med krydderier og steviasukker (æg er jo salmonellafrie nu)
 4. Hvis du bruger kardemommekapsler som mig, skal de små korn ud, ristes på en pande og derefter mortes i en morter.
 5. Hak æblerne i små stykker og vand dem i dejen
 6. Bag dem i muffinforme ved 180 graders varmluft til de er flot gyldne – ca. 20-25 min.

Jeg synes virkelig, at I skal prøve at bage dem – de er helt fantastiske, let karamelliseret og luftige. Og så ligger virkelig rart i maven, de er bare helt geniale til en kop kaffe her på en efterårs eftermiddag.

Nu vil jeg smutte på en løbetur i skoven med ham John Mayer i ørene (fantastisk koncert btw), derefter en tur i fitness med en skøn veninde og så ud at spise med min mor 🙂

Jeg håber I nyder ferien (hvis I har ferie) 😀

http://www.gymnordic.com/dk/

Anne Sofie

 

   

4 kommentarer

 • Efteråret et også klart den smukkeste årstid set med mine briller og æbler og kanel – match made in heaven (-;

  Nyd din efterårsferie

  Kh Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Er også helt forelsket i efteråret! Heeelt enig – det er lidt fantastisk, at noget så simpelt, kan smage så godt 😀

   Mange tak

   Knus Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes det lyder rigtig lækkert, meget efterårs hyggelig kage 🙂 De ser lidt grove ud i det, så jeg ville nok have skjult dem med lidt topping, men de smager sikkert himmelsk 🙂
  Jeg er ved at lave halloween ting, nu her i efterårsferien, hvis du vil se:
  http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  God efterårs ferie 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Tak, de er simpelthen også for lækre! Også her på anden dagen (fra køleskabet) 🙂 Haha, tror faktisk bare, at det er billedredigeringen, der gør det 😉 I virkeligheden er de faktisk ret lyse (og lækre)…

   Lyder fedt – det tjekker jeg da lige ud!

   Mange tak og i lige måde (?) 🙂

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Find motivationen