Holdanmeldelse #3 H.I.T.

Sunde gulerodsboller til madpakken

Det er ikke så ofte, at jeg kalder noget sundt, men de her boller får altså tildelt titlen! De er nemlig smækket med fuldkorn, kerner og gulerødder.Jeg har haft dem med  i madpakken hver dag i denne uge – og jeg lover jer, at de er gode. Også her på 5. dagen, en lille tur i risteren og de er så gode som nye. De kan snildt laves glutenfrie, hvis man ønsker det. Så udelader man selvfølgelig bare blandingerne, rugmelet og bruger glutenfrie havregryn 🙂
 photo 3bd208cf-d1a4-47c4-aac4-6235de0c78e4_zpsf3c9db4b.jpg

Jeg har desværre lavet dem på slum, men mon ikke I kan prøve jer frem?

Det skal du bruge:

  • Ca. 4 dl vand (evt. mere)
  • 12 g gær
  • Havregryn
  • 1 spsk HUSK
  • Majsmel
  • 4 gulerødder
  • Groft rismel
  • Rugmel
  • Chiafrø
  • Hørfrø, solsikkefrø og græskerner
  • Salt
  • Femkornsbageblanding fra Urtekram
  • Fiberbageblanding fra Urtekram – med chiafrø, hørfrø, havrekerner, hampefrø og majsflager
  • 2 spsk skyr (kan udelades)

 photo 3d875ced-0fe9-4648-96c9-90829a249475_zps6d3fadb3.jpg
 photo 619feb35-7fa5-4c3b-bb01-939c5f0a135c_zps6111e75e.jpg

Sådan gør du: 

  1. Opløs gæren i det kolde vand
  2. Rør HUSK der i og vent til det har en gelékonsistens
  3. Bland nu mel i og derefter kerner og resten
  4. Ælt på en røremaskine eller i hånden i ca. 10 min.
  5. Lad dem stå tildækket til hævning i mellem 4-10 timer
  6. Tænd ovenen på 200 graders varmluft
  7. Lad bollerne efterhæve på en bageplade imens
  8. Pensel dem med lidt vand
  9. Bag bollerne til de er flot gyldne – både i bunden og på toppen
  10. Afkøles på en bagerist

Her har jeg smurt en med min papfars hjemmelavet pesto (verdens bedste), varmrøget laks, salat og soltørrede tomater 🙂

 photo 42fb58bc-91d3-4060-9995-3afb9223fc2e_zps48bd9f59.jpg

 http://www.gymnordic.com/dk/

Anne Sofie

   

1 kommentar

  • Carina Madsen

    Jeg prøvede at lave bollerne forleden dag – og smagsmæssigt blev de faktisk meget gode, men blev dog lidt hårde udenpå og lidt bløde indeni 😉 Kan du sige noget om hvor meget, der ca. skal bruges – f.eks. hvor meget mel, der skal bruges i alt :)?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Holdanmeldelse #3 H.I.T.