Hvad er sundhed?

Verdens bedste knækbrøds opskrift (glutenfri)

Intet mindre lige frem. De er simpelthen SÅ gode – altså farligt gode. Jeg har altid elsket at lave (og spise) knækbrød, så jeg har selvfølgelig fået fortæret en hel del forskellige former for knækbrød i tidens løb. Disse her er uden tvivl vinderne. At de derudover også er glutenfrie, nemme og smækket med gode, sunde kerner, er da bare prikken over i’et. Især i madpakken og til den lille sult, er det helt geniale. Lad os bare sige, at de ikke holder så længe herhjemme med 4 sæt knækbrødsspisende munde 🙂
 photo 45989100-ba3d-4a07-8821-e64cfa6a07e4_zps64110ef1.jpg

Det skal du bruge:

  • 1,5 dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl glutenfrie havregryn
  • 1 dl græskarkerner
  • 1,5 dl solsikkekerner
  • 1 dl rismel
  • 1 dl majsmel
  • 1 dl quinoamel
  • 1 dl mandelmel
  • 2-3 tsk salt
  • 1 tsk (glutenfrit) bagepulver
  • 1 spsk nigellafrø
  • Vand til konsistensen passer


 photo c38cba3a-e261-4ed8-a8d8-f1d574290ce0_zps4abcb31d.jpg
 photo a67b4026-9d5b-4ddf-9a1f-af8fb66a3315_zps29739eb3.jpg

Sådan gør du:

  1. Afmål og bland alle de tørre ingredienser i en skål
  2. Rør vand i lidt for lidt til du føler, at konsistensen er passende
  3. Lad dejen stå tildækket et par timer
  4. Tænd ovnen på 125 graders varmluft
  5. Fordel dejen på 2 stykker bagepapir
  6. Læg et stykke bagepapir ovenpå og rul dejen ud én af gangen
  7. Skær dem ud i passende størrelser
  8. Husk at bytte rundt på pladerne, mens de er i ovnen og tag dem ud, når de er flot gyldne (det tager lidt tid)
  9. Lad dem afkøle på en bagerist
  10. Opbevar dem i en lufttæt beholder – og værsgo at spis! 🙂

Grunden til at de skal bages ved en så “lav” temperatur, er for ikke at ødelægge alle kernernes gode fedtstoffer samt at gøre dem sprøde og lækre. Så det kræver en smule tålmodighed, men det er altså det værd 😉 Hvis du ikke har alle de “mærkelige” glutenfrie ingredienser på lager, kan de sagtens udskiftes med “almindelige” melsorter, havregryn og bagepulver. De kan gøres sagtens gøres “paleo” eller lchf ved enten helt at udelukke mel, bagepulver og gryn eller at ersatte det med kokosfibre, mandelmel el.lig. Jeg spiser normalt heller ikke som udgangspunkt glutenfrit, men det er nu sjovt nok at eksperimentere med i ny og næ 😀

http://www.gymnordic.com/

Anne Sofie

   

3 kommentarer

  • Det er svært at holde mundvandet tilbage. Ser virkleig lækkert ud! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

      Haha, det er jeg glad for at høre! De er også dødlækre – lever praktisk talt af dem nogle dage (okay måske ikke helt) 😛

      Anne Sofie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] Den skal vi huske, det er jo vores brændstof. Jeg kan hurtigt mærke energien dale, hvis jeg ikke husker at spise. Her er forberedelse vist nøgleordet. Lav lidt ekstra aftensmad, så er madpakken klaret! Hvis det er morgenmaden, der bliver slækket på, er der masser af muligheder for at gøre det lidt nemt for sig selv. Overnight oats er geniale, da det er så nemt, og det hele kan klargøres dagen før. Husk også evt. lidt snacks, hvis man er på farten. Jeg er stor fan af gulerødder, nødder, müslibarer eller knækbrød. […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad er sundhed?