Ugens træning #14

Thigh gap – really?

Hvis der en tendens, der er virkelig omdiskuteret for tiden, så er det vist de såkaldte “thigh gaps”. Og for at sige det lidt mindre fancy (man er vel fra Jylland) lårgab – altså et mellemrum mellem lårene, når man samler benene. Kan man beskrive det uden, at det lyder forkert? Altså jeg kan da godt se, at det ville være belejligt, at lårene ikke var så gode venner, at de gav brændmærker på varme løbeture, men det tager jeg nu gerne med. Jeg har helt bevidst valgt ikke at tilknytte et billed af de såkaldte thigh gaps, da det på ingen måde er noget, jeg vil “reklamere” for. Det sørger modebladene vist også tilstrækkeligt nok for at gøre med modeller som Alexa Chung og Kate Moss…
 photo tumblr_mjksybbPQK1rxuv7ko1_500_zps62a4d408.jpg

Jeg må helt ærligt indrømme, at jeg i lang tid ikke anede, hvad det var, og har måtte google det. En ting, jeg dog har lagt mærke til, er de mange kvinder (no offence), der sidder på maskinen i Fitness, som skulle træne ens inderlår. Jeg har derfor de sidste par dage brugt en del tid på at researche på emnet, da jeg lige skulle have styr på fakta, før jeg satte mig ned for at skrive dette indlæg. Og ud fra alt min research, kan jeg altså konstatere, at det er yderst få, hvis gener tillader, at de kan få dette mellemrum. Alle os andre, vil skulle sulte hos halvt ihjel for at opnå det – og for hvad? For at ens lår ikke rører ved hinanden? Personligt er mine lår som sagt temmelig gode venner, og det gør mig ikke en pind. Mine lår bliver faktisk større og større jo stærkere, jeg bliver – og jeg elsker det.

Når alt dette er sagt, skriver jeg på ingen måde indlægget for at kritisere eller nedgøre dem, der er født med det. Se fx. bare på Audrey Hepburn (my hero) og Marilyn Monroe – begge to kæmpe idealer med vidt forskellige kroppe. Min pointe er derfor bare, at der er i mine øjne ikke findes noget, der er værd at sulte og mishandle sin krop for at opnå – hverken thigh gap, en flad mave eller tynde stænger. Så hellere give kroppen en masse næring og gøre den sund og stærk ved hjælp af træning, så skal resultaterne nok komme stille og roligt.

 photo 195df79a-5c8e-47e6-9334-8cc86b594790_zpscbc512d6.jpg

Hvad er jeres holdning til dette (mærkelige) fænomen?

http://www.gymnordic.com/ 

Anne Sofie

6 kommentarer

 • Amanda Grøntved-Grube

  Smukt indlæg! Endelig en der skriver om det fra et neutralt syn, på den måde at du ikke håner det ene eller det andet. Og kunne desuden ikke være mere enig i hvor ligemeget det er, om ens lår rører hinanden eller ej, bare man er sund og god ved sin krop 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Mange tak 🙂 Så fedt, at min pointe skinner igennem – har nemlig intet imod hverken det ene eller det andet. Jeg er (selvfølgelig) helt enig med dig, det er så sindssygt lige meget.
   Man får jo kun den krop, man har, så det handler om at passe ordentlig på den og elske den, som den er 🙂

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  Åhh, words – WORDS!!

  Er meget glad for det her indlæg. For det er netop vildt omdiskuteret, og jeg må blankt erkende, at jeg altid har haft en godt øje for thigh gap. Men må omvendt også erkende, at det ikke er slankekurene og selvfornægtelsen værd. Har nu levet et alt, alt for restriktivt liv i snart 6 år, og er ved at vende det ved hjælp fra bl.a. diætist og læge.
  Snakkede med min læge om fænomenet, og han sagde, at kun hjulbenede kvinder, naturligt (på et sundt BMI) har et såkaldt thigh gap. Det kan forklares ud fra kvinders natur.

  Men det er netop ikke altid helt nemt, når man ser eks. Alexa Chung, Kate Moss, Beckham…

  Kh. K

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Det er jeg virkelig glad for. Jeg er helt enig – det er på ingen måde det værd. Der er så meget andet at bruge sin tid på. 6 år for at opnå thigh gap?

   – Uanset hvad, er det virkelig vigtigt også at huske sig selv på at “leve” – det andet koster også én alt for meget på den sociale front 🙂 Men jeg kender det godt selv. Skal fx selv på introtur i morgen, og skal lige huske mig selv på, at en dag uden træning og min sædvanlige kost, er vigtig. Også selvom man egentlig elsker sin egen livsstil.

   Netop de kvinder du nævner, ser jo også alle udmagret ud – så er vi i hvert fald kommet under det sunde BMI 😉

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes desværre, at alt der her sundhed er blevet for meget. Jeg synes at der kommer flere og flere som går sygeligt op i det, og jeg kan se at for mange, giver det er meget uheldigt pres. Og en følelse om at være utilstrækkelig, at være besat er sundhed, er i min verden, ligeså dårligt som at være besat af så meget andet, af at sulte sig selv f.eks.
  Jeg mener virkelig, at vi skal til at passe på, angående den vej vi er på vej. Jeg synes at det er vigtigt med debatter, hvor folk stiller spørgsmålstegn til nye sygelige tendenser, som dette du gør nu. Og det har jeg virkelig respekt for, for letpåvirkelige folk har brug for at vide, at vi ikke skal ligne hinanden allesammen, og at det er vigtigt at finde en balance mellem at leve livet og være sund samtidig. Der er intet der er sundt, hvis man overgører det, heller ikke konstante løbeture og strenge diæter. Det er så komplekst et emne, alt det her. Men jeg bliver sku bange for fremtiden, når jeg ser unge piger der sulter sig på f.eks. instagram, og reklamerer med det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Du har helt ret. I det hele tager bryder jeg mig faktisk ikke særlig meget om ordet “sund” – for hvad er egentlig sundt? Og hvornår er det for sundt? Det er en hårfin balance som så meget andet.

   _ Jeg er meget glad for, at du kunne bruge indlægget. Debatter er nemlig altid vigtige, og det er jo netop det, bloggere kan bidrage med.
   Du har igen helt ret – for hvem kender ikke det, når usikkerheden tager over, og man bare hopper med på den nyeste tendens, som skal løse alle ens “problemer”?

   Tusind tak for din kommentar, den har virkelig sat tankerne i gang hos mig.

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugens træning #14