Ugens træning #16 og lidt om mad

Sprød og lækker blomkålspizza

Jeg har før prøvet at lave den famøse blomkålspizza, hvor den var – lad os sige mindre vellykket. Det var dog ikke sagen denne gang! Hold nu op, hvor var den lækker og mættede på den skønneste måde. Det var faktisk et helt improviseret projekt, da jeg menuen stod på Pasta Carbonara, hvilket jeg selvfølgelig også smagte en smule af (egentlig mest for papfars skyld). eg havde dog selv mere lyst til noget andet – valget faldt derfor på denne lækre pizza lavet på slum. Bunden blev helt perfekt sprød ude i kanterne og blød, hvor fyldet var. Jeg bagte den på en bragende varm bagesten, hvilket helt sikkert også gjorde noget for resultatet.
 photo 1bd370dc-6612-4e3c-a05d-358eaf1e180e_zps2fd85095.jpg
Det skal du bruge til 1 pizza (jeg spiste en hel):

  • Ca. 1/4 af et lille blomkål
  • 2 spsk mandelmel
  • Krydderier – jeg brugte basilikum og oregano
  • Salt
  • 1 æg
  • Kogende vand
  • 1/2 dl revet ost (jeg brugte parmesan)

Sådan gør du:

  1. (Stav)blend blomkålshovedet evt. med lidt stilk
  2. Hæld kogende vand udover blomkålet og det stå i ca. 5 min.
  3. Fordel derefter massen i en si og vrid derefter vandet helt ud med et viskestykke
  4. Bland nu de resterende ingredienser i
  5. Varm ovnen op (evt. med en bagesten) til 250 graders varmluft
  6. Fordel dejen ud med hænderne på et stykke bagepapir og form en rund pizza
  7. Bag pizzaen i ca. 10 min. og tag den ud og fordel tomatsaucen og de resterende toppings og bag den derefter til den ser gylden og færdig ud

 photo fc06d711-8773-4977-82b2-d6133a41dca2_zps41256e24.jpg photo 8e302311-8939-419a-9aa1-a50941447278_zpsefecf8cf.jpg

Det skal du bruge til tomatsauce:

  • 2 tomater (fjern evt. indmaden)
  • Krydderier – chili, oregano og basilikum kan anbefales
  • Salt og peber
  • 1 fed hvidløg
  • Et sjat olivenolie
  • Et tyndt lag revet ost

Sådan gør du:

  1. Stavblend det hele
  2. Kog det derefter op – evt. med lidt maizena, hvis den er for tynd

Min topping:

  • 3 skiver chorizo
  • Kylling i strimler
  • Soltørrede tomater (ikke i ovnen)
  • Soltørrettomatpesto
  • Squash i skiver
  • Basilikum (ikke i ovnen)

Velbekomme!

Nu vil jeg smutte i byen med en masse søde mennesker! Ha’ en god aften allesammen 🙂

http://www.gymnordic.com/dk/

Anne Sofie

   

9 kommentarer

  • Louise

    Lyder super lækkert og skL klart prøves. Men forstår ikke helt hvad du mener med at blende blomkålet og så vand udover – altså vand oveni den blendede masse? Og igen det med ar vride vandet ud med et viskestykker – du kan da ikke sortere vandet fra blomkålsmassen. ? 🙂 undskyld hvis jeg spørger dumt, men jeg blev lidt forvirret ;-). Ellers super lækker blog!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

      Mange tak – det lyder som en rigtig god idé! Det synes jeg klart, at du skal prøve. Yes, vand udover den blendede masse 😉 Jo, det kan man sagtens. Du placerer hele herligheden på et viskestykke, pakker det godt ind og vrider så vandet ud over en vask. Det lyder lidt mærkeligt, men det gør, at pizzaen ikke bliver blød, men sprød.

      Det gør da ingenting – det er også lidt mærkeligt, men det virker 🙂

      Mange tak!
      Anne Sofie

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Louise

      Okay så du hælder egentlig bare vand i blomkålsmassen?

      Okay. Er ikke sikker på jeg forstår rigtigt. Du tager et viskestykke – lægger det på bordpladen? Og hælder så det blendede mos halløj på viskestykket, samler hjørnerne ? Og vrider? Er det ikke svært at vride når blomkåls massen også er der?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

      Ja – altså udover og lader det så stå og trække lidt 🙂

      Tror præcis lige, at du har forklaret, hvordan man gør 🙂 Nej, det er overhovedet ikke svært, det bliver jo til en hård og samlet masse i viskestykket.

      Anne Sofie

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Louise

      Ojay super. Ville bare forestille mig at det blendede blomkål blev meget vandet som fx smoothie ?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

      Ikke når det først har været i sien og så bliver vredet – massen bliver helt fast i konsistensen 😉

      Anne Sofie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Øv øv nu står jeg i køkkenet og forsøger. Og da jeg hældte min masse i sien over vasken røg det hele bare igennem og ud i vasken ? Hvir meget blender du det ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

      Røg det igennem sien? 🙂 Det lyder mærkelig… Jeg blender det rimelig fint.

      Anne Sofie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Ja det gjorde det. Det skal dig siges jeg var nødt til at hælde lidt væske i for at min blender ville blende det..

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugens træning #16 og lidt om mad