Cookie dough proteinbar

Jeg er indrømmet blevet lidt (læs: meget) vild med at have en proteinbar med mig på farten – især på ferier. Til hverdag holder jeg dog forbruget nede til mellem og efter hårde og lange træningspas. Mange af dem man finder på markedet, er dog i mine øjne bare en slikbar tilsat protein. Derfor er jeg helt pjattet med konceptet bag Questbar, her får man en ekstremt velsmagende bar, og oven i hatten er de lavet på den mest naturlige og “rene” måde som muligt. Lad os bare slå fast, at jeg er fan. De bliver forresten fra i næste uge af lanceret på den danske side Loaded, hvilket bliver lidt farligt for mit vedkommende. Og med det sagt, er det at købe barer en dyr fornøjelse. Så selvfølgelig kan man da lige sine egne 😉 Og jeg synes faktisk helt ærlig talt, at de er mindst lige så gode. Jeg har ud fra inspiration fra mine Questbarer lavet varianter chokolade/peanut butter og cookie dough . Først nævnte er i den hjemmelavede version min favorit og omvendt med cookie dough, der dog også er alt for lækre!
Chokolade/peanut butter-udgaven finder I her – og altså prøv den! Jeg har allerede lavet 2 portioner indtil videre 😛 Cookie dough opskriften er meget simpel, men jeg har desværre været besværlig og brugt 3 forskellige former for pulver. Cookie-varianten eller vanilje kan helt sikkert også sagtens stå alene 🙂 Den mørke farve kommer forresten fra, at jeg kom til at smelte chokoladen, mens massen stadig var varm…
Cookie dough barer:
- 2 dl havregryn
- 1 dl ruggryn
- Kogende vand – lidt af gangen, ca. 1,5-2 dl
- 1/2 scoop vaniljeprotein – jeg brugte denne
- 1/2 chokoladeprotein – jeg brugte denne
- 1 scoop crispy cookie (jeg havde kun en smagsprøve, ellers havde jeg brugt mere)
- 1 dl mandler
- 2/3 dl hakket mørk chokolade
- 2 dl bløde dadler
Sådan gør du:
- Kog vandet og hak evt. dadlerne
- Blend kogende vand, dadler og gryn til du har en tyk havregrød
- Tilføj proteinpulver og lidt mere vand
- Hak mandlerne relativt fint og vend i
- Hak nu chokolade og vend det i, hvis du vil have det smeltet (lessoned learned) eller vent til massen er kølet og vend det derefter i.
- Smør massen ud i en springform el.lig. forret med bagepapir og lad det stå, til massen er mere fast og skær dem derefter ud.
- Jeg opbevarer altid mine på køl
Jeg er personligt helt vild med dem, og bruger dem både som pre-og post-workout samt som snack og mellemmåltid. De er ikke decideret “sunde” i mine øjne, men så sunde, som de nu kan blive – jeg er i hvert fald tilfreds. Dadlerne giver fx. en perfekt sødme og bidrager samtidig med en lækker fudgy konsistens. Og så gør det mig selvfølgelig heller ikke noget, at der hverken er tilsat sukker eller et eller andet mærkeligt alternativ. Denne her opskrift, er jeg helt sikkert ikke færdig med at eksperimentere med – så stay tuned 😉
Jeg kommer forresten også snarest med en anmeldelse af forskellige proteinbarer i forhold til både smag og næringsindhold.
Anne Sofie
Hej Anne Sofie
Som jeg tror jeg før har nævnt, så er din blog en af de bedste jeg har stødt på længe. Jeg har fulgt med i lang tid og bliver så glædeligt overrasket hver gang du (igen igen) tager et vigtigt og relevant emne op, som eksempelvis dit seneste indlæg om sociale medier! Du har begge fødder plantet solidt på jorden og jeg bliver gang på gang overrasket over din erfarenhed og hvor meget jeg føler at vi er på bølgelængde når jeg læser dine indlæg 🙂
Jeg har et spørgsmål ang. træning som jeg håber du kan hjælpe mig med. Jeg har længe styrketrænet i fitness, dog uden faste programmer, blot “fri leg” med fokus på bestemte muskelgrupper. Jeg ønsker nu at lave deciderede programmer for at få mere fokus, intensitet og forhåbentlig bedre resultater. Har du forslag til øvelser, gentagelser osv. og har du erfaring med bl.a. superset?
Til sidst har jeg en lille forespørgsel. Jeg har gennem et par år haft problemer med at kombinere en aktiv livsstil med tøj/mode. Når jer er vant til blødt træningstøj og træningssko synes jeg det er svært at skulle befinde mig i andet, især har jeg et had/kærlighedsforhold til sko, der ikke er sneakers, lag på lag og alle former for accessories. Min forespørgsel lyder derfor på om du en gang i mellem kunne vise et “dagens outfit” som inspiration og/eller måske dedikere et lille indlæg til dette emne, hvis du har tid og lyst selvfølgelig 🙂
Så nu endte det med en hel roman, håber du alligevel får tid til at læse det hele. Keep up the good work!
Virtuelt Knus fra Rikke