Lever du igennem de sociale medier?

Cookie dough proteinbar

Jeg er indrømmet blevet lidt (læs: meget) vild med at have en proteinbar med mig på farten – især på ferier. Til hverdag holder jeg dog forbruget nede til mellem og efter hårde og lange træningspas. Mange af dem man finder på markedet, er dog i mine øjne bare en slikbar tilsat protein. Derfor er jeg helt pjattet med konceptet bag Questbar, her får man en ekstremt velsmagende bar, og oven i hatten er de lavet på den mest naturlige og “rene” måde som muligt. Lad os bare slå fast, at jeg er fan. De bliver forresten fra i næste uge af lanceret på den danske side Loaded, hvilket bliver lidt farligt for mit vedkommende. Og med det sagt, er det at købe barer en dyr fornøjelse. Så selvfølgelig kan man da lige sine egne 😉 Og jeg synes faktisk helt ærlig talt, at de er mindst lige så gode. Jeg har ud fra inspiration fra mine Questbarer lavet varianter chokolade/peanut butter og cookie dough . Først nævnte er i den hjemmelavede version min favorit og omvendt med cookie dough, der dog også er alt for lækre!
 photo 28208300-a22b-4a15-9665-7e96d8acc203_zpsf7310b97.jpg

Chokolade/peanut butter-udgaven finder I her – og altså prøv den! Jeg har allerede lavet 2 portioner indtil videre 😛 Cookie dough opskriften er meget simpel, men jeg har desværre været besværlig og brugt 3 forskellige former for pulver. Cookie-varianten eller vanilje kan helt sikkert også sagtens stå alene 🙂 Den mørke farve kommer forresten fra, at jeg kom til at smelte chokoladen, mens massen stadig var varm…

Cookie dough barer:

 • 2 dl havregryn
 • 1 dl ruggryn
 • Kogende vand – lidt af gangen, ca. 1,5-2 dl
 • 1/2 scoop vaniljeprotein – jeg brugte denne
 • 1/2 chokoladeprotein – jeg brugte denne
 • 1 scoop crispy cookie (jeg havde kun en smagsprøve, ellers havde jeg brugt mere)
 • 1 dl mandler
 • 2/3 dl hakket mørk chokolade
 • 2 dl bløde dadler

 photo 0ab44725-0376-4c3b-ac8b-524b366e6546_zpse712ee4a.jpg

Sådan gør du:

 1. Kog vandet og hak evt. dadlerne
 2. Blend kogende vand, dadler og gryn til du har en tyk havregrød
 3. Tilføj proteinpulver og lidt mere vand
 4. Hak mandlerne relativt fint og vend i
 5. Hak nu chokolade og vend det i, hvis du vil have det smeltet (lessoned learned) eller vent til massen er kølet og vend det derefter i.
 6. Smør massen ud i en springform el.lig. forret med bagepapir og lad det stå, til massen er mere fast og skær dem derefter ud.
 7. Jeg opbevarer altid mine på køl

Jeg er personligt helt vild med dem, og bruger dem både som pre-og post-workout samt som snack og mellemmåltid. De er ikke decideret “sunde” i mine øjne, men så sunde, som de nu kan blive – jeg er i hvert fald tilfreds. Dadlerne giver fx. en perfekt sødme og bidrager samtidig med en lækker fudgy konsistens. Og så gør det mig selvfølgelig heller ikke noget, at der hverken er tilsat sukker eller et eller andet mærkeligt alternativ. Denne her opskrift, er jeg helt sikkert ikke færdig med at eksperimentere med – så stay tuned 😉

Jeg kommer forresten også snarest med en anmeldelse af forskellige proteinbarer i forhold til både smag og næringsindhold.

http://www.gymnordic.com/

Anne Sofie

   

11 kommentarer

 • Rikke

  Hej Anne Sofie
  Som jeg tror jeg før har nævnt, så er din blog en af de bedste jeg har stødt på længe. Jeg har fulgt med i lang tid og bliver så glædeligt overrasket hver gang du (igen igen) tager et vigtigt og relevant emne op, som eksempelvis dit seneste indlæg om sociale medier! Du har begge fødder plantet solidt på jorden og jeg bliver gang på gang overrasket over din erfarenhed og hvor meget jeg føler at vi er på bølgelængde når jeg læser dine indlæg 🙂
  Jeg har et spørgsmål ang. træning som jeg håber du kan hjælpe mig med. Jeg har længe styrketrænet i fitness, dog uden faste programmer, blot “fri leg” med fokus på bestemte muskelgrupper. Jeg ønsker nu at lave deciderede programmer for at få mere fokus, intensitet og forhåbentlig bedre resultater. Har du forslag til øvelser, gentagelser osv. og har du erfaring med bl.a. superset?
  Til sidst har jeg en lille forespørgsel. Jeg har gennem et par år haft problemer med at kombinere en aktiv livsstil med tøj/mode. Når jer er vant til blødt træningstøj og træningssko synes jeg det er svært at skulle befinde mig i andet, især har jeg et had/kærlighedsforhold til sko, der ikke er sneakers, lag på lag og alle former for accessories. Min forespørgsel lyder derfor på om du en gang i mellem kunne vise et “dagens outfit” som inspiration og/eller måske dedikere et lille indlæg til dette emne, hvis du har tid og lyst selvfølgelig 🙂
  Så nu endte det med en hel roman, håber du alligevel får tid til at læse det hele. Keep up the good work!
  Virtuelt Knus fra Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Hej Rikke 🙂
   Mange tak for din skønne kommentar! Den var virkelig skøn at læse.

   Fri leg kan være sjovt, men jeg er helt enig i, at det ikke bliver helt så koordineret og målrettet som ved et program – jeg bruger det ofte som afslutning på bolde osv.
   Jeg vil klart mene, at det giver de bedste resultater at træne lidt mere “struktureret”. Det er også en kæmpe motivationsfaktor at skrive ned hver gang, man oplever fremskridt osv. Nu ved jeg selvfølgelig ikke, hvor mange øvelser, du selv har kendskab til, men man kan sagtens selv sammensætte et program (det har jeg gjort) 🙂 Ellers har jeg tidligere fået lagt et program af en personlig træner i FW, hvilket også fungerede perfekt. Jeg vil også gerne lave et indlæg om mit program, hvis du er interesseret?

   Jeg kører faktisk ofte supersets (lidt ubevidst). Jeg kører et 3-split program, hvor jeg fokuserer på 2-3 muskelgrupper – supersets kunne derfor være brystpres med håndvægte og så dips direkte bagefter eller hammer curls efterfulgt af nogle rygøvelser. Så næsten aldrig med den samme muskelgruppe i træk (her er skuldre til tider undtagelsen). Jeg bruger det dog aldrig til de “store” øvelser som squats, bænk, biceps curls eller dødløft, her tager jeg mine pauser for at have optimalt med energi.

   Årh den kender jeg godt! Jeg sagde så sent som i går, at jeg aldrig kommer til at gå i andet end Nike sko 😀 Jeg har sjovt nok også selv tænkt på det med dagens outfit – måske jeg skulle gøre det alligevel så? 🙂 Det vil jeg helt klart gerne lave et indlæg om.

   En skøn roman 😛 Mit svar blev vist næsten endnu længere…

   Knus Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Tak for det hurtige svar og åh hvor er det dejligt at se at jeg ikke er den eneste der er god romanskriver 😛
   Det ville være super dejligt med et indlæg omkring dit program. Har længe kørt lidt rundt i de samme øvelser og er ved at være kørt en smule træt i det og her på det sidste er det ikke altid at det er med et smil på læben at jeg hopper i træningstøjet for at smutte i fitness. Mangler motivation og inspiration, som jeg håber at et kig på dit program måske vil hjælpe med til 🙂
   Jeg tror jeg vil kaste mig ud i et træningspas hvor jeg leger lidt med de superset, får lidt blod på tanden igen efter at have læst din beskrivelse!
   Haha, er vidst også blevet liiige lovligt gode venner med mine lange nike pro tights her på det sidste 😉 Det lyder dejligt at du vil lave et indlæg og måske nogle “dagens outfit” (jajaja!). Når jeg har set de billeder du i ny og næ lægger ind, hvor du er iført “hverdagstøj”, synes jeg simpelthen du ligner en million og vil gerne stjæle lidt tips og lidt guldstøv 😉
   Venter i spænding på nye indlæg!
   Knus
   Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Det var da lidt så lidt – elsker at svare på kommentarer. Haha – nej en god roman skader aldrig 😛
   Det skal jeg nok få lavet så. Jeg kender det godt – så mister man let motivationen. Et nyt (godt) program er i hvert fald en kæmpe motivationsfaktor hos mig.
   Jeg har faktisk kørt supersets, før jeg kendte til selve tendensen. Tror bare, at jeg syntes, at man lige så godt kunne bruge pauserne effektivt 😉

   Århh Nike Pro – jeg kunne leve i det, og gør det lidt for ofte. Hihi, hvor er du da sød! Det ved jeg nu ikke, om jeg gør, men vil helt sikkert snart få lavet et indlæg 🙂

   Mange knus fra Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hej Anne-sofie!
  Jeg har prøvet at lave dem, men lige et spørgsmål, når du sætter dem på køl er det så i fryseren? For jeg satte mine i køleskabet og der skete zero, de var lige så bløde som da jeg satte dem ind, efter en dag.
  Eller har jeg mon bare gjort noget galt??

  Hilsen signe!
  Ps! – fantastisk blog! Så inspirerende

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Hej Signe! 🙂
   Mærkeligt! Så var dejen måske lidt for våd og tynd? Jeg mente egentlig bare køleskabet som udgangspunkt, men jeg har faktisk puttet en stor del af dem i fryseren – og det er simpelthem SÅ lækkert! Lidt farligt, at du lige får mig til at tænke på det, når de ligger lige nede i fryseren 😛

   Tusind, tusind tak!

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • signe

   Tak tak. Det jeg ked af, men det er jo søndag.:)
   Ja, må jeg nok have gjort, prøver altid at gøre dem lidt sundere end nødvendigt. Næste protion skal nok fungere så!
   Tak for svar 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Haha – det skal du overhovedet ikke være 😀
   Åh den kender jeg godt! Må man spørge, hvad du gjorde? 🙂
   – Det var da så lidt.

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • signe

   Jeg brugte en mindre mængde af dadlerne, da jeg troede det var for sødmen. Men det må jo have været for at det blev mere klistret. Og så ikke helt så mange mandler, men stadig den samme mængde vand. Tror jeg har fået svaret på mit problem nu 😛
   Men hvor lang tid har du dem i køleskabet inden du tager dem i brug? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Så forstår jeg bedre dit problem 😉 Det er nemlig for konsistensen. Nu vil jeg nu aldrig mene, at mandler og dadler på nogen måde er usunde, men det er vel en smagssag 🙂
   Nu er mine jo rimelig faste, så tror egentlig, at de er klar til brug relativt hurtigt.

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • signe

   Det er det bestemt heller ikke. Nu er jeg bare så uheldig at jeg har været inde i en lang periode med træning og kost der blev lidt for ekstremt, med kalorie tælning. Er kommet ud af det, men det sidder der stadig lidt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lever du igennem de sociale medier?