Protein nutella

Verdens bedste brød

Dette toplækre brød blev egentlig primært bagt til min lillebror – og gud hvor blev det lækkert! Det tager 2 sek. at røre dejen sammen, man behøver heller ingen surdej, røremaskine eller armkræfter. Det eneste man skal besidde, er en portion tålmodighed, for processen er lidt langsommelig 🙂 Jo og så en gryde, der kan gå i ovnen ved høj temperatur. Dette er nemlig det kendte grydebrød. Og så tænker man sikkert – “hvad filan gør det dog, at man bager det i en gryde?”…  Svaret er, at det skulle give den samme effekt, som ved den ovn de eksempelvis bager med ved “Emmerys” eller “Meyers”.
 photo 21559880-71c2-411a-afb6-fa8403bde49f_zps7f4b1388.jpg

Det skal du bruge:

  • 625 g mel – jeg brugte en blanding af: rugmel, tipo 00, havregryn og ruggryn
  • 2-3 tsk salt
  • 5 dl vand
  • Gær på størrelse med en ært

 photo 402d02ee-be87-4045-8ade-37febdb8ac4c_zps4d97cf7c.jpg

Sådan gør du:

  • Opløs gæret i vandet
  • Tilsæt mel og salt og rør kun lige rundt til hele dejen er våd
  • Stil nu dejen til hævning i minimum 12 timer
  • Herefter foldes dejen 3 gange over sig selv (eller bare hældes i) et fad med lidt mel i bunden
  • Her skal den hæve i 2 timer med film over sig(mit hævede dog her natten over)
  • Stil dagen efter en gryde (der kan holde til det) i ovnen ved 250 graders varmluft i ca. 15-30 min. – den skal være godt varm
  • Hæld nu dejen over i gryd (og pas på nallerne)
  • Bag først brødet med låget på i 30 min.
  • Tag så låget af (med grydelapper selvfølgelig) og lad det bage yderligere 13-15 min.
  • Hæld brødet ud af gryden, og lad det afkøle i minimum 20 min., før du skærer det lækre brød ud.

http://www.gymnordic.com/

Anne Sofie

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Protein nutella