Trækker stikket ud og smutter i sommerhus

Sommersalat #1

Så er opskriftugen sat i gang! Og vi lægger ud med en skøn sommersalat, som faktisk er et mættende tilbehør – i modsætning til så mange andre salater. Tilføjer man kylling, kikærter etc. Kan den faktisk udgøre et helt måltid for sig selv.
 photo da275375-3313-44fd-987c-b9a63b105f48_zpsa7a7af96.jpg

Det skal du bruge til salaten:

  • Salat: kan være iceberg, hjertesalat, romaine, spinat etc (jeg brugte en blanding).
  • 1/2 avocado
  • Friskbælgede danske ærter
  • Peberfrugt
  • Små lækre tomater
  • En god blanding af: solsikke- og græskarkerner samt cashewnødder
  • Lidt mango
  • Persille
  • Lidt feta

Dressing:

  • Olivenolie (eller anden olie)
  • Citron
  • Lidt honning (eller andet sødt)
  • Soya (jeg brugte Tamari, som er en glutenfri soya)
  • Æbleeddike – jeg brugte Meyers

 photo 50c2d6bd-9cd8-49cf-8aba-3146422db25e_zpsca11c5dc.jpg

 photo ec76b206-2c5a-4385-8dc7-47d03691af01_zpsf4eb2fc6.jpg

Sådan gør du:

  1. Opvarm ovnen til 180-200 graders varmluft
  2. Skær tomaterne og peberfrugterne i mindre stykke
  3. Vend dem i olivenolie, basilikum og lidt salt og put dem i ovnen (vend dem en gang imellem og tag dem ud, når det virker passende)
  4. Vask og snit salaten
  5. Bælg ærterne
  6. Skær lidt mango i små tern
  7. Skær avocadoen ud og krydrer den med lidt citron, salt og peber
  8. Ryst dressing og bland til sidst med salaten
  9. Rist kernerne og nødderne på panden i lidt soya – lad køle af på et stykke køkkenrulle
  10. Tilføj til sidst ovn-blanding, feta og kerner
  11. Afslut salaten med et drys frisk persille

Vi spiste den med lidt nye kartofler med persille, 1 steak og 1 øko-pølse – velbekomme 🙂

http://www.gymnordic.com/

Anne Sofie

   

2 kommentarer

  • Maiken

    Hvis du ikke har prøvet det før, så skulle du prøve at komme lid melon i din salat. det smager især godt sammen med parmaskinke:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

      Helt enig – det smager fantastisk! En af mine sommerfavoritter er også med salat, vandmelon, feta og græskarkerner 😉 God idé med parmaskinken, det er længe siden sidst, jeg har gjort det.

      Anne Sofie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trækker stikket ud og smutter i sommerhus