Når kost og motion bliver en religion

Proteinmuffins

Jeg ville have forberedt en masse opskriftindlæg til jer imens, jeg var på ferie. Sagen er bare den, at jeg er næsten ikke har været hjemme, så der var ikke så mange opskrifter at dele. Her er dog en lækker en, jeg fandt på, lige inden vi rejste. De perfekt som en lille snack evt. før træning om morgenen, som supplement til morgenmad, på farten osv. De er perfekt svampede, søde og fulde af smag og gode sager. Jeg har frosset en stor pose ned, så man altid lige kan smide en i ovnen 😉
 photo 0df000a9-47ba-400e-8423-1023b9b119ea_zpscad4fa37.jpg
På forhånd undskyld alle de mange ingredienser – jeg var i det eksperimentale hjørne. Jeg har dog for en gangs skyld husket at tage mål på det hele – så her er opskriften (ca. 😛 ):

Det skal du bruge til ca. 11-12 muffins

  • 3 dl skyr
  • 1 scoop vaniljeprotein
  • 1 håndfuld finthakkede nødder – jeg brugte: valnødder, mandler og pekannødder
  • 2 spsk grofthakkede pistaciekerner
  • Ca. 60 g mørk chokolade – jeg brugte 85 %
  • 1,5 dl kokosrasp
  • 1 most banan
  • 2 spsk mandelmel (kan ersattes med mel)
  • 2 spsk kokosfibre (kan ersattes med mel)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 dl ruggryn
  • 1 æg (gerne flere, vi var bare løbet tør)
  • 1,5-2 dl havregryn
  • 1 nip salt
  • 2-3 spsk Stevia
  • 3 spsk rapsolie – smør havde været lækkert (orkede bare ikke at smelte det)
  • 2 spsk peanutbutter (bruger klart mere næste gang)
  • Mælk til konsistensen er sådan rimelig flydende

 photo 1da4b9b2-a38a-4f51-a846-b5fc265344ea_zps98289837.jpg

Sådan gør du:

  1. Mos bananen
  2. Bland proteinpulver, gryn, Stevia, salt, kokosfibre- og rasp, bagepulver og mandelmel i en skålen med bananen.
  3. Bland derefter peanutbutter, skyr, æg og mælk i.
  4. Rør nu rapsolien rundt og hak nødder og chokolade og bland det i massen.
  5. Fordel dejen i en smurt muffinform og bag dem ved 150 graders varmluft – jeg glemte at tage tid, men holdt øje og tag dem ud når de er let gyldne, og man kan stikke i strikkepind i dem, uden der kommer dej med op.
  6. Lad dem så køle let af i formen og derefter på en bagerist.
  7. Opbevar dem i en pose i køleskabet – eller frys de fleste ned som mig.

Jeg har dog allerede tryllet lidt i køkkenet og vil forhåbentlig blive ved med det hele sommeren – da jeg virkelig elsker at koble fra og bare improvisere en opskrift 😉

Nu vil jeg smutte ud for at løbe en tur inden aftensmad – ha’ det godt søde læsere!

http://www.gymnordic.com/

Anne Sofie

   

9 kommentarer

  • Åh, de ser virkelig lækre ud! Bliver helt lækker sulten 🙂

    http://www.getfitinspiration.dk
    – Min blog om vægttab, har pt. tabt 12,9 kg. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

      De blev faktisk også virkelig gode! Tror jeg vil tage nogle op af fryseren til i morgen 🙂

      Tjekker da lige din blog ud 🙂

      Anne Sofie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    De ser gode ud! Det må prøves 🙂
    Jeg er vild med din blog og følger dig både på bloglovin’ og på instagram 🙂

    Kh Ida
    http://fitidanow.blogspot.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

      De er simpelthen også så lækre! 🙂
      Det er jeg glad for at høre – du må da også lige skrive dit brugernavn til insta 😉

      Anne Sofie

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ida

      Hej Anne Sofie 🙂
      Min instagram er @fitidanow 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Facius Astrup Hansen

    Mmm ser godt nok lækre ud, dem må jeg prøve 😉
    Har du nogle gode aftensmadsopskrifter med masser af proteiner i??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

      Det lyder som en god idé 🙂
      Du har vist ret i, at der ikke er så mange aftensmadsopskrifter på bloggen, hvilket skyldes, at jeg ikke særlig ofte står for aftensmaden 😉
      Men jeg skal nok lige finde ud af noget – jeg har nemlig tænkt mig snart at lave pulled pork 🙂
      Ellers favoritterne herhjemme er oftest: grillet laks eller hvid fisk med ratatouille og stuvet spidskål, steaks med ovnbagte sweet potato fries og en lækker salat med bla. avocado, grillspyd med grillede grøntsager og valg mellem marineret kylling og kød – der til igen en stor lækker salat.

      Håber, det kan bruges indtil der kommer opskrifter.

      Anne Sofie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • I like this recipes..it’s a shame that you don’t have a translate button on your blog, you have a nice blog..we could follow each other?

    http://runningheelsblog.blogspot.fr

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

      You just gave me the idea of making an English short translation in the ending of every post 🙂

      – Thank you

      Anne Sofie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når kost og motion bliver en religion