Jordbæris - til morgenmad

Rugbrød og chokorug ala lagkagehuset

Jeg har vist efterhånden fået lovet en del opskrifter på Instagram, og de skal nok komme, det skal bare ikke blive en madblog 😉 Men de her bliver jeg altså nødt til at dele! De er simpelthen så lækre! Idéen opstod efter jeg en dag før fitness havde lidt tid, der skulle slås ihjel, og så knurrede maven vist rimelig meget. Jeg smuttede derfor forbi det nyåbnede “Lagkagehuset” og købte et chokorug – mums. Da der dagen efter så skulle bages et nyt rugbrød, kunne jeg ikke lade værre med at eksperimentere lidt 😉
Opskriften på rugbrødet har jeg snuppet over fra den mega lækre madblog twinfood – så jeg kan ikke tage æren helt for det, men jeg har lavet lidt om på opskriften, så den passede til vores køkkenskabe 🙂 Opskriften kræver hverken surdej eller lang hævning, hvilket jeg før i tiden gjorde meget i, men det gør bestemt ikke noget, når man måske ikke har verdens største tålmodighed som mig.

 photo b87fd0df-d30c-49c5-bb2e-0115a44b7c0b_zpscb106a0e.jpg

1 stort rugbrød og mange chokorug
      • Ca. 35 g gær
      • 4,5- 5 dl vand
      • 90 g solsikkekerner
      • 75 g hørfrø
      • 300 g blandede skårne rugkerner, fiberbag og 5-kornsblanding
      • 7,5 dl naturel yoghurt
      • 15-20 g salt
      • 550 g rugmel
      • 150 g fuldkornsrismel (oprindeligt fuldkornshvedemel)
      • 100 g fuldkornsmajsmel (oprindeligt hvedemel)

 photo bdac8171-28f3-4625-9d75-32bdc4bf55af_zpsb15a09a4.jpg
 

Basisdejen trin for trin

  1. Opløs gæren i vandet
  2. Tilsæt kerner, salt og yoghurt – rør godt rundt
  3. Tilsæt mel lidt efter lidt og rør det godt sammen (jeg brugte en røremaskine)
  4. Lad dejen hæve 1-2 timer
  5. Tag nu ca. 2/3 af dejen fra og fordel den i en rugbrødsform – lad det hæve minimum 30 min. mere et lunt sted
  6. Pensl med lidt vand og drys evt. med lidt kerner eller gryn
  7. Varm ovnen op til 200 graders varmluft. Rugbrødet skal bage 1 time og 15 min., så snart det sættes i ovnen, skal temperaturen sænkes til 160 graders varmluft.
  8. Tag derefter forsigtigt brødet ud af formen og lad det køle af på en rist, før du skærer i det 🙂

 photo IMG_3881_zpsb2071407.jpg photo IMG_3882_zps811519bb.jpg

 

Chokorug

  • Lidt mørk choko – jeg brugte vist 64-75 % (vi havde ikke så meget…) 
  • Lidt hakkede hasselnødder (igen – vi var næsten løbet tør efter kernebrødet)
  • Ren kakao – jeg brugte Valrhonas. Det giver den mørke farve og lidt smag.
  • Fiberbag – indeholder hvedeklid, dadler og abrikoser
  • Lidt mørk sirup og honning – for farve og sødme
  • Sesamfrø til
  1. Brug ca. 1/3 af dejen til disse
  2. Bland de resterende ingredienser i dejen
  3. Form små “klatter”
  4. Pensl dem med vand og drys med sesamfrø
  5. Bag ved 160 graders varmluft med et dl-mål med vand for vanddamp
  6. Jeg har desværre ikke taget tid på bagetiden, men hold øje 😉

Hvis der er mere tilbage af rugbrødet, kan jeg anbefale rugbrødscrunch sødt eller salt og øllebrød 🙂

Nu vil jeg smutte i seng – i dag har nemlig stået på lang cykeltur, step og bodyfit i morges og så 4 timers terpen af fysik med en skøn veninde på terrassen. Efter 10 km løbetur med fart på i går er mine ben altså rimelig smadret lige nu 😉

Sov godt søde læsere

Anne Sofie

http://www.gymnordic.com/

   

2 kommentarer

  • Nanna

    De lyder vildt lækre! Hvor køber du fuldkornsrismel og fuldkornsmajsmel? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

      De er også fantastiske! Det køber jeg bare i velasorterede supermarkeder som: Føtex, Kvickly, Superbrugsen eller Løvbjerg eller i helsekostbutikker (her er det dog ofte markant dyrere).
      Du kan dog også sagtens ersatte det med “almindelige” melsorter 😉

      Anne Sofie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordbæris - til morgenmad