Bikini bootcamp #1

Min sundhed

Jeg er i dag blevet konfronteret med sundhed på en anden måde, end den jeg normalt skriver om her på bloggen. Jeg fik nemlig at vide, at jeg skal huske at passe på mig selv og min krop. Noget man nok lidt regner med, at jeg gør med træning og sund kost. Men der er bare det, at jeg nok lidt er typen, der glemmer, at der ikke er 25 timer i døgnet. Jeg vil nå det hele. Jeg siger ja til at tage folks vagter, så jeg har tredobbelt vagter, jeg vil nå at træne hver dag, være social, score 12-taller, hjælpe til derhjemme osv. Listen fortsætter.live-healthy         tumblr_mmhg6tzWY11so3qepo1_500Live_Healthy_feature7051352542578_va-keep-calm-and-chill-out-2cd-2012

Nu tænker I sikkert, at det her ikke hører hjemme på en blog om træning og sundhed, men det mener jeg stærkt, at det gør. For mig er det nærmest ‘kernen’ af sundhed.  Det er vigtigt at kunne sige “jeg er bare et menneske”, sige nej til ting, man ikke kan nå eller ikke har lyst til og lade værre med at gøre tingene sværere for en selv, end man kan overkomme. Ellers tipper man over kanten. Personligt kan jeg slet ikke holde til for meget stress, jeg bliver skør i knolden og kan slet ikke holde mad i mig(ikke noget jeg vil uddybe nærmere 😉 )

Sådan en dag havde jeg i går. Det vil jeg ikke kede jer med, men jeg kan afsløre, at den indeholdte aftensmad efter arbejde kl. 22.30 (!!) og benhård Kettlecross.

Kommentaren, der starte det hele i gang, som jeg nævnte overstående, fik mig til at skrive dette indlæg. Jeg kan vist roligt afsløre, at jeg er lidt en kontrolfreak, og det at løsne lidt op kan være ubeskriveligt.

Jeg spørger derfor jer – hvad er kernen i jeres sundhed? 🙂

– Jeg kan jo passende lige starte 😉 Sundhed var for mig i dag at sætte mig ned på køkkengulvet med hunden på skødet, et par danske jordbær og en lille håndfuld af mine yndlingssnacks (morbær, lidt mandler, et par hasselnødder, en lille dadel og et stykke valrhona), mens jeg koblede helt af. Bagefter smuttede jeg i løbetøjet og løb en fantastisk tur i skoven, ingen rute, tid eller kilometerafmåling – bare løb i den smukke grønne skov.

Anne Sofie

7 kommentarer

 • Jeg kan kun nikke genkendene til det du siger, er igennem de seneste par måneder begyndt at træne for alvor samtidig med at jeg vil nå det hele og nogle gange bliver det altså bare for meget!
  Knus!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   ‘Godt’ at høre, at jeg ikke er alene 😉 Er helt enig i, at det bare bliver for meget! 1 time mere i døgnet ville seriøst gøre underværker 😉

   Knus 🙂

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Jensen

  Du har fuldstændig ret! Jeg har haft det samme problem. Kom alt for sent i seng, stod op kl. 05:15 for at træne inden skole, tage i skole og komme hjem kl. 17:00 for så at træne igen. Når jeg kom hjem, lavede jeg mad til aftenen men også til madpakken næste dag. Det blev til sidst for meget, og jeg var nødt til at holde helt pause fra alt undtagen skole. Det var ikke spor sjovt.
  Det er vigtigt at lytte efter, hvornår man er ved at få nok.
  Ville bare lige bekræfte dig og fortælle, at jeg er enig i, at sundhed handler om så meget andet end motion og kost. 🙂
  God blog, nemt at relatere til og masser af inspiration. Tak!

  Kram Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Puha det lyder også stressende! Det er så vigtigt at finde en balance – søvn er i hvert fald også vigtigt for at få det hele til at hænge sammen (jeg snakker af erfaring). Jeg overvejede faktisk også i dag, hvad jeg ville ‘give op’ med undtagelse af skolen 🙂 Sejt, at du lyttede til dig selv og holdte pause!

   Tusind tak for din deling og søde ord 🙂
   Skønt at du kan relatere til bloggen og finde inspiration.

   Knus Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er præcis lige sådan… og jeg vil sige til dig… LYT til din krop… Når vi når til erkendelsen af at vi ikke er superhelte, så er vi ret langt..

  Jeg har lige prøvet at hele min verden væltede fordi der pludseligt ikke var timer nok, og jeg pludseligt var to skridt bagud… og ved du hvad? det er virkelig ikke særlig rart at løbe forpustet bagved når livet bare suser forbi… nogengange er man nødt til at stoppe op og få vejret, inden vi er klar til at løbe videre…

  Det kan være svært altid at være en god kæreste, veninde, kollega,søster, og samtidig have styr på træning, rengøring og stadig være sig selv!

  Hånden på hjertet – så kan vi alle sammen føle sådan en gang i mellem!

  Kernen i min sundhed er derfor: at jeg har en stærk krop fysisk og psykisk og at jeg er glad og positiv i min hverdag… For hvis du ikke er glad for de ting du gør, hvad er det så værd? Er det ikke det som det hele handler om??! 🙂

  Kig forbi min blog: http://www.mayadroem.dk
  Hilsen Maya @Mayadroem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Jeg kunne ikke være mere enig i det, du skriver! Lige præcis det med at acceptere, at man ikke er en superhelt har været meget i mine tanker her på det sidste 🙂

   Jeg kan fuldstændig relatere til alt, hvad du skriver. Det er bare så vigtigt ikke at miste sig selv i forsøget på at nå det hele – og mere til. Og i det med at huske at stoppe op og trække vejret. Ellers kan det hele bare ikke fungere (inkl. en selv).

   Igen – kunne jeg ikke være mere enig med dig. At være glad ‘burde’ altid være ens førsteprioritet (det skal jeg vist lige skrive bag øret) 🙂

   Jeg kender da allerede din fine blog – men smutter da lige forbi igen 😉

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • At lave en sundhedsside ville ve6re en super ide9! Jeg tror der er mange piger der ser op til dig, og du kan nok give dem mottaviion Jeg kunne ogse5 godt selv bruge noget inspiration til diverse sund mad, da jeg endnu ikke har indff8rt kost i mine tre6ningspas

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bikini bootcamp #1