Chiagrød

Chokoladekage uden mel og sukker

Jeg blev for lang tid siden spurgt om opskriften på Instagram – og nu kommer den altså 😉  Den er som overskriften antyder uden mel, sukker og smør(smør mener jeg nu ellers ikke, er så skidt, men kagen er smørfri). Kagen blev serveret ved et middagsselskab, der var uvidende om kagens ‘manglende’ ingredienser, og jeg kan vist roligt sige, at ingen klagede 😉 Opskriften er tyvstjålet fra den flotte chokoladeblog chocolat, men jeg bringer den lige her også. Min blev dog ikke nær så flot – sikkert forbi, at jeg brugte en af for stor springform(og ikke er nær på dygtig).

IMG_3413IMG_3421

 

Nøddetærte med choko:

 • 25 g hasselnødder
 • 50 g valnødder
 • 50 g mandler
 • 150 g mørk chokolade (jeg brugte 100 g 70% og 50 g 70% med orangesmag)
 • 2 spsk honning
 • Korn fra en vaniliestang
 • Skal fra en øko-appelsin
 • 2 æggeblommer (gem hviderne til sådan en)
 • Havsalt

 Sådan gør du:

Pisk æggeblommer, honning, vaniliekorn og salt.

Hak derefter nødderne og chokoladen og vend det i ‘dejen’.

Hæld dejen i en foret springform og bag den ved 180 grader i 20 min.

Værsgo og nyd! 🙂

Anne Sofie

2 kommentarer

 • Djudi

  Hej… Kan man lave kagen i andet end i en spring form da jeg ikke ejer sådan en? 🙂 Og kan man evt lave muffins af den dej 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Det kan man sikkert godt – du skal bare være opmærksom på, at det jo ikke bliver en “blød” kage, men mere som et chokoladebrud 😉

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chiagrød