Dagens glade overraskelse

Morgenmad #2 – Den flade maves grød (og en hyldest til morgenmad)

Jeg elsker morgenmad. Så er det vist sagt. Min morgenmad er virkelig vigtig for mig, jeg fungerer slet ikke uden(det kan min familie skrive under på…) Sådan har jeg på ingen måde altid haft det, men det er de sidste par år blevet mit ultimative yndlingsmåltid (undskyld mor, din aftensmad er også lækker). Jeg glæder mig faktisk helt til at falde i søvn med tanken om at skulle vågne op til min morgenmad. Måske lidt trist… Men helt ærligt det smager bare SÅ godt – især min elskede Skyr med alverdens toppings. Det var vist lidt et sidespor – her har I en lækker morgenmadsopskrift:-) Smagen fejler intet, men efter min mening er Skyr altså bare bare mættende og giver en bedre fornemmelse i kroppen, men prøv den da alligevel! 😉

IMG_3377 IMG_3378 IMG_3380

Den flade maves grød:

 • 1 dl grødblanding
 • 3,5 dl vand
 • Lidt salt

Sådan gør du:

Hæld det kolde vand i en gryden sammen med grødblanding – få det i kog imens du omrører, skru ned, læg låget på og lad det stå i 5 min., – rør med jævne mellemrum. Smag til med lidt salt. Tag gryden af varmen og pak gryden ind i et viskestykke el.lig. i 15 min. og lav så noget lækkert topping imens 😉

Min topping:

 • 1 æble i tern
 • 2 tsk peanutbutter
 • 1 tsk mandelsmør
 • Morbær
 • Ristet nødde-/kerneblanding. (Lidt solsikkefrø, kokosrasp, græskarkerner, mandler, valnødder og hasselnødder kortvarigt på panden med en smule agavesirup, honning og et nip salt)
 • Hørfrø

Fakta om Den flade maves grød: 

 • Den er glutenfri
 • Indholder: Hirse, quinoa, boghvede, hørfrø, ristede mandler (dem har jeg altså ikke set nogle af), tørrede æblestykker og kanel

Nu må jeg hellere smutte i seng med mit nye Fitliving blad – skal nemlig op og på arbejde i morgen. Hvilket jeg faktisk glæder mig til… Arbejder nemlig på Café Glad og at blande sin frokost i salatbaren er altså to die for, he he 🙂 Og så skal jeg selvfølgelig have min elskede morgenmad.

Anne Sofie

 

2 kommentarer

 • Anne

  Hej 🙂
  Du skriver grødblanding – er det et færdigblandet mix du køber, eller hvorledes? Ps. Bliver meget inspireret af dine indlæg, hvilket har hjulpet mig til at vende min hverdag op og ned mht kost! Stor ros!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie Bitsch Hjortshøj

   Hej Anne 🙂
   Det er en færdigblandet version, ja. Den kan købes i Irmas version eller fra Aurion i diverse supermarkeder og helsekostbutikker.
   Årh mange tak! Det er jeg virkelig glad for at høre! Sikke store ord! 🙂

   Anne Sofie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens glade overraskelse